sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Laiskaa sunnuntaita ja kuulumisia kuluneelta viikolta

Pitänyt monta päivää kirjoittaa tännekin, mutta ollut henkisesti niin raskas viikko etten ole jaksanut. Ja nytkin kerron vain pääpiirteittäin mitä on tapahtunut.

Eli meidän tuo ihana ja rakas pieni tipsumme täytti keskiviikkona kunnioitettavat 13 vuotta! <3 Suureksi surukseni vain löysin edellisenä iltana koiran suusta jonkun kasvaimen. Koiralta poistettiin kolme vuotta sitten paljon hampaita ja kasvain oli tuossa alaleuassa vasemmalla puolella siinä kohtaa missä on aiemmin ollut hampaita. Soitin seuraavana päivänä eläinlääkärille ja kerroin löydöstäni ja hän sanoi, että tuo koira tänne niin poltetaan se. Keskustelin puhelimessa sitten asiasta ja tämä polttaminen on kai ihan yleinen tapa hoitaa tälläisiä juttuja etenkin siinä kohtaa, kun ei ole aikomusta enää tehdä mitään leikkausta. Ja mitään leikkausta en missään nimessä koiralle halunnutkaan. Soittelin kasvattajan kanssa ja hän oli samaa mieltä, polttaminen on hyvä. Menin torstaina sitten koiran kanssa eläinlääkärille ja polttaminen onnistui hyvin. Ei tarvinnut edes puuduttaa. Ja sen jälkeenkin koira on ollut tosi reipas ja syönytkin ihan normaalisti, vaikka eläinlääkäri epäili ettei kiinteä ruoka maistu muutamaan päivään. Nyt sitten toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Eli toivon mukaan kasvain pysyisi nyt poissa eikä kasvaisi heti takaisin ja että saisimme pitää tuon rakkaan koiran vielä pitkään. Lapset ottivat asian raskaasti. Tai nuorin nyt ei oikein ymmärtänyt, mutta esikoinen oli lähes hysteerinen kun mietti, että koira saattaa kuolla pian. Sitä oli kauhea katsella ja kuunnella ja samalla kun oli vielä itsekin äärettömän surullinen. Kasvaimen laadusta ei ole tietoa, saattaa yhtä hyvin olla hyvälaatuinen kuin pahalaatuinenkin. Eläinlääkärin mukaan toisilta poltetaan niitä uudelleenkin. Pääasia nyt tällä hetkellä on, että koiran suussa ei ole mitään ylimääräistä haittaamassa ja koira on kaikinpuolin hyvävointinen. Tässä kuvia pikkuisen vanhuksemme syntymäpäivältä. Käytiin ostamassa jo perinteeksi muodostunut lahja päivänsankarille eli haettiin lihatiskiltä kinkkua ihan vain koiralle.



Nyt tuli vielä mieleen, että pari vuotta sitten lapset halusivat koiralle syntymäpäiväksi oikein kunnon luukakun. Tein sitten tälläisen ja koirakin sitä sai pikkuisen maistaa.



Tänään oli erään ystäväni lapsen ristiäiset ja olin lupautunut tekemään hänelle kakkukoristeita. Tuli vain vähän kiire koristeiden tekemisen kanssa, kun ei ollut tuossa viikolla fiilistä tehdä niitä. Sain kuitenkin jotain aikaiseksi ja tälläisiä niistä sitten tuli.


Tomuvärillä koitin saada koristeisiin hiukan talvisempaa fiilistä. Väritoive tuli ystävältä ja onhan se vaaleanpunainen perinteisesti ihana väri pienen prinsessan ristiäiskakkuun.


Toivottavasti ovat saaneet koristeet aseteltua kivasti kakun päälle.

Tänään en olekaan pahemmin tehnyt juuri mitään. Ruuan sentään sain aikaiseksi, mutta muuten olen viettänyt aikaa sohvalla lehden kanssa. Äänestämään pitäisi kyllä vielä ehtiä mennä ja hiukan suunnittelin lähteäväni combattiin. Täällä on kaksi liikuntakeskusta ja olen toisen paikan vuosijäsen ja siellä siis käyn pääsääntöisesti. Satunnaisesti tulee sitten poikkeiltua tuolla toisella ja siellä alkoi nyt tällä viikolla myös combat-tunnit ja mietin, että jos menisin uteliaisuuttani testaamaan miltä se tunti siellä tuntuu. Muutenkin on sellainen olo, että olisi energiaa vähän tuhlattavaksi hikoiluun.

Ja ihanaa, että se tulipalopakkanen näyttäisi helppaavan! Koiran kannalta oikein erityisen kurjaa, kun on niin kylmä ettei voi ulkoilla.

Toivon meidän perheelle ja teille lukijoille myös oikein iloista tulevaa viikkoa!

-Nanne-

5 kommenttia:

  1. Jostain syystä tuohon alkuun ei tule kappalejakoja, vaikka olen ne tehnyt. Siitä syystä siis pitkä teksti yhtenä pötkönä. En saanut sitä näkymään oikein. :/

    VastaaPoista
  2. Hän on kyllä aivan ihana ja rakas koko perheelle. :)

    VastaaPoista
  3. Joo toi polttaminen on aika tehokas keinä päästä eroon kasvaimesta. Mullakin on kahella koiralla koltettu kasvain ust suusta ja meni ihan hyvin. Toiselta tosi meni ruokahalu melkein viikoksi, mutta se ei ollut mitään vakavampaa. Oi miten ihania kakkuja me tehään aina synttäri kakut näkkileivästä ja sinne sekaan kaikkea herkkua ettei mene koiran vatsa sekaisin kun on herkkävatsaisia kaikki.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentistasi! Pitikö sinun koiriltasi polttaa myöhemmin uudelleen vai pysyikö kasvain poissa? Meillä on tuosta polttamisesta aikaa nyt 2,5kk ja kohta on suussa ihan siisti eikä mitään ole kasvanut takaisin. Toivottavasti pysyykin ja että koira pysyisi muutenkin pitkään terveenä! :) Toi ruokahalun menetys ei ole mikään ihme. Itse hämmästelin sitä, että meillä koira söi heti ihan normaalisti sen polttamisen jälkeen. Luulisi suun olevan tosi kipeä sellaisen jälkeen. :( Huomaa, että vanhemmiten koiran menee vatsa herkemmin sekaisin. Ei niinkään mistään kotiruuista, mutta koiranruuat on sellaisia, että jos antaa jotain uutta niin heti on ripulilla.

    VastaaPoista