maanantai 20. helmikuuta 2012

Testissä kondensoitu maito

Joku aika sitten netissä törmäsin kondensoituun maitoon, kun etsin jotain reseptiä. Päätin heti, että sitä pitää kyllä kokeilla. Tänään lopultakin menin Tokmannille hakemaan jotain muutakin ja kyselin myyjältä hetken itse etsittyäni, että mistä löytyy kondensoitua maitoa. Myyjä oli aivan ymmällään. Ei tiennyt yhtään mitä se on ja sanoi, että ei ole muita maitoja kuin ne mitä tuossa kylmässä on. Kutsui siihen vielä sen elintarvikeosaston vastaavan ja hänkään ei tiennyt asiasta sen enempää. Lähti kuitenkin näyttämään minulle jotain hyla-maitopurkkeja ja samantien näin itse siellä hyllyssä ne kondensoidut maidotkin. Selvitin myyjälle niiden käyttötarkoitusta hetken ja sen jälkeen nappasin purkit hyllystä mukaani.

Kotona huomasin ostaneeni vahingossa sitä keitettävää versiota, vaikka tarkoitus oli ostaa sitä valmista. Mutta eipä mitään - testaamaan siis kuitenkin. Toisen purkin laitoin kattilaan veteen kiehumaan...


...ja toisen avasin ja kaadoin lautaselle tarkoituksena keittää se valmiiksi mikrossa. Kävin tietysti välillä facebookissa ja se kiehahti yli eli osa kinuskista meni haaskuun. Olin netissä kuitenkin nähnyt, että siihen sekaan voi laittaa suklaata joten jatkoin kinuskia fazerin sinisillä konvehdeilla.



Tein siis kahdenlaisia muffinseja - kinuskitäytteellä ja suklaakinuskitäytteellä.



Veljeni perheineen oli tulossa käymään ja tein kahvipöytään vielä laskiaispulliakin. Hyvin maistui herkut kaikille.


Tälläistä herkuttelua siis tänään. Illalla kyllä tein taas tunnin treenin. Nyt iltateetä ja Satuhäitä.

-Nanne-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti