torstai 8. joulukuuta 2011

Touhukas vapaapäivä

Minulla oli tänään vapaapäivä. Tuo kuopus kutsuu niitä "äitipäiviksi". Se tulee siitä, että isoveli on koulussa ja isosisko menee aina aamulla eskariin. Toki pääsee sieltä jo puoli yhdeltä, mutta on meillä siinä aina aamupäivä meidän kahdenkeskistä aikaa. Toisinaan touhutaan kovastikin jotain ja toisinaan ei yhtään mitään.

Tänään kävimme järjestelemässä kirpparipöydän ja tein samalla reissulla mahtavan löydön veljen tytölleni. Ostin aivan uuden Jonathanin kaksiosaisen talvipuvun 12 eurolla. Tyttö on pian 2,5vuotias ja tiesin, että hänellä on toistaiseksi hankittuna talveksi vain yksi haalari.

Kirpparin jälkeen menimme pitsalle, kun miehellä oli sopivasti ruokatunti. Pienin tykkää toisinaan päästä iskän kanssa syömään, sellaista extraa vain hänelle ja tuosta paikallisesta saa lapset aina pari tikkaria lopuksi mukaansa. Se on tietysti aina hyvä houkutin. Ja tarjoo ne joskus jäätelöpuikonkin vielä niiden tikkareiden lisäksi.

Pitsan jälkeen mentiin hakemaan eskarilainen ja sen jälkeen suunnistettiin paikalliseen ihanaan sisustuskauppaan ostamaan joulupalloja. Ne ovat olohuoneen lipaston yläpuolella nyt toistaiseksi ainakin näin. Katsotaan, että vaihdanko ne muualle, mutta jonnekin ne piti saada hyppysistä etten vain hajota niitä.


Täällä on ala-asteelaiset jaettu aamu- ja iltapäiväryhmiin. Jukka on iltapäiväryhmässä. Aamupäiväryhmässä olevat menevät ma-to kouluun klo 8:30 ja pääset 12:30. Iltapäiväläiset menevät 10:30 ja pääsevät 14:30. Perjantaisin koko luokka on aamupäivässä. Tällä järjestelyllä luokka on sitten osan päivästä aina pienempi. Me olemme tykänneet tuosta iltapäiväryhmästä ja lapsikin on ollut siihen tyytyväinen. Siihen saisi pyytää vaihdosta puolivälissä vuotta, mutta me olemme sitten toivoneet aina tuota iltapäivää. Se toimii meillä parhaiten ja pojan parhaimmat kaveritkin ovat siinä.

Tänään esikoisella oli jääkiekkokerho heti koulun jälkeen ja kuskasin hänet jäähallille. Se ei siis ole mitään varsinaista jääkiekkoa, vaikka siellä sitäkin pelataan vaan enemmän se vain antaa paremmat valmiudet luisteluun ylipäätään.

Tänään alkoi myös hiihtokoulu. Isommat menivät molemmat sinne. Lunta on vielä turhan vähän, mutta tekniikoita siellä oli harjoiteltu silti. Meillä tykkää lapset valtavasti erilaisista urheilulajeista ja liikunnasta ylipäätään kuten me molemmat vanhemmatkin. Keskimmäinen harrastaa satubalettia ja kesällä oli prinsessafutiksessa mukana. JPoika harrastaa mielestäni lähes kaikkea mitä voi kuvitella tuon ikäisen pojan harrastavan. Erityisen paljon tykkää kuitenkin lentopallosta.

Askartelinkin tänään hiukan. Idean sain uusimmasta Kaksplussasta. Eli riisipaketti ja paperikassi saivat uuden elämän joulupostilaatikkona. Mielestäni siitä tuli varsin suloinen. :)


Aloitin tänään myös tekemään kuvakirjaa netissä. Teen meidän tytöille joululahjaksi sellaisen nukkevauvan äitiyspakkauksen ja laitan sinne vauvan hoito-oppaan. Olen ottanut tytöistä kuvia, kun he hoitavat nukkevauvojaan ja teen oppaan siis niistä heidän omista kuvistaan. Uskon, että siitä tulee suosittu kirjanen. :)

Tänään olen yrittänyt olla murehtimatta tuota syöpä-asiaa, vaikka ihan täysin en ole voinut siltä välttyä. Mieskin sanoi, kun olimme pitsalla, että se pomppaa alitajunnasta niin herkästi esiin. Olen vain nähnyt viime aikoina niin paljon erilaisia painajaisia, että niiden on pakko liittyä tähän stressiin minkä tuo asia aiheuttaa.

Mutta kiva päivä siis on ollut ja aion vielä teekupin kanssa keskittyä hetken tuohon tyttöjen kuvakirjaan. Joulukortteihin pitää panostaa sitten viikonloppuna niin silloin en ehdi tuota kirjaa tehdä.

Lisää lumia odotellessa!

-Nanne-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti