maanantai 26. joulukuuta 2011

Melkoinen myräkkä

Aiemmin niitä myrskykuvia on saanut katsella vain iltapäivälehdistä ja ihmetellä sinne tänne kaatuneita valtavia puita. Mutta tänään aamulla, kun avasi sälekaihtimet niin sama näky oli edessä.

Nukuin koko yön huonosti, kun heräsin vähän väliä myrskyn ääniin ja aamulla nukkumista alkoi häiritä levoton koira. Meidän koira ei ole koskaan välittänyt ukkosista eikä uudenvuoden raketitkaan häiritse, jos saa olla sisällä. Mutta nyt oli levoton. Meni meidän sängyn alla edestakaisin eikä osanut pysähtyä. Lopulta mies nosti koiran sänkyymme kainaloonsa ja siinä sitten rauhottui aloilleen. Ja kun koko perhe noustiin ylös niin ei koira jaksanut enää kuunnella ulkoa kuuluvia ääniä. Ilmeisesti ei vaan ollut kivaa olla hereillä yksin ja kuunnella niitä ääniä pimeässä. Reppana pikkuinen. :)

Mies kierteli aamupäivällä tässä lähialueella ottamssa kuvia kaatuneista puista. Hurjan näköistä, kun puita makaa sähkölankojen päällä. Sähköt poikki, nettiin ei pääse ja puhelimella ei voi soittaa kuin hätäpuheluja. Ja kahvia! Sitähän ei saanut mistään. Ja se on jo ongelma. :D No aamull a ehti sen verran tippumaan, että sain yhden kupillisen, mutta se oli hirvittävän vahvaa.

Puolisen tuntia sitten sähköt onneksi palasivat. Jääkaapista on jo kaikki viety ulos, mutta pakastin huutaa nyt punaisena. Uskon kuitenkin, että sisällä on kaikki pysynyt hyvin jäässä. Ei olla kertaakaan avattu ovea. Enkä mene nytkään availemaan. Jäätyköön nyt uudelleen kunnolla. Toivottavasti ei uudelleen ala toi myräkkä.

Oma piha on täynnä jos jonkinlaista risua, mutta mitään muuta ei. Naapureiden pihoihin on kaatunut puita ja palokunta kävi jo aamupäivällä pätkimässä tuosta yhden koivun mikä oli kaatunut keskelle tietä.

Nyt voisi kiireesti alkaa tekemään ruokaa. Anoppilaan menokin peruttiin, kun ei viitsinyt siinä myrskyssä lähteä ajamaan ja luultavasti sille tiellekin oli kaatunut puita eli ei oltaisi edes päästy.

Tässä vielä pari kuvaa tästä meidän läheltä.





-Nanne-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti