keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Tankotanssin starttikurssi käytynä

Ja oli huisin hauskaa! Ei todellakaan helppoa, mutta toisaalta sekin on tekniikkalaji eli kun "se jokin" menee kohdilleen niin alkaa varmasti helpottua. Sen huomasi jo pienesti tuolla aloitustunnillakin, että niitä oivalluksia alkoi sieltä tulla ja homma helpottua.

Ohjaajakin oli harrastanut lajia vasta 1,5vuotta eli sekin kertoo jo siitä, että kyllä senkin homman vaan voi oppia vaikkei se siltä ehkä tunnu, kun ekan kerran hyppää tangon ympärille. Vaatii uskoa itseen, käsilihaksiin ja siihen, että homma hoituu eikä vaan löydä itseään lattialta polvet kolhittuina.

Lopuksi kokeiltiin hiukan seisomista ja istumista tangolla niin, että irrotettiin hetkeksi kädetkin. Ja voi pojat, että reisinahkat venyi. Ei tuntunut muuten välttämättä hyvältä. Ohjaaja kuitenkin vakuutteli, että iho tottuu siihen melko nopeasti eikä se sitten enää tunnu "yhtään miltään". Ja tämän hän tietysti kertoi niin, että seisoi koko ajan siellä tangolla pitämättä käsillä kiinni.

Tämä aloitustunti kesti kaksi tuntia ja suunnilleen puolentoistatunnin jälkeen alkoi käsissä olla sen verran veltto olo,että ei enää meinannut uskaltaa luottaa siihen että voimat riittää pitämään. Ehkäpä siis ne tunnin mittaiset tunnit on parhaimpia, kun jaksaa vetää täysillä. Eikä mullakaan noi käsilihakset nyt varmaan huonoimmasta päästä ole punttitreenien ansiosta niin ei se siitäkään ollut kiinni etteikö olisi käsissä yhtään voimaa.

Tunnista jäi hirveä nälkä oppia lisää ja päästä pian uudelleen. Pari päivää tuijottelin netissäkin tankoja, mutta toistaiseksi pidättäydyn hosumasta enkä vielä tilaa omaa kotiin. Pitäisi päästä käymään useammalla tunnilla, jotta voin olla varma siitä, että riittää intoa harjoitella kotonakin.

Eikä mustelmiakaan tullut ihan niin paljon mitä kuvittelin. Mulle kun tulee niitä aika herkästi.

Jos siis kiinnostaa niin kannattaa mennä kokeilemaan!

-Nanne-


1 kommentti:

  1. On varmasti kyllä tosi hyvää käsitreeniä tuo! Auttaa sua käsiprojektissa ;) Taino, toimii molempiin suuntiin :D

    Aika nopeasti kyllä on mahdollista oppia, jos ohjaajakin oli vain 1,5v treenaillut. Kuulostaa niin vähältä, vaikka oikeastihan se on pitkä aika :D

    VastaaPoista